Cincin Pasar Lambak. Selepas 30 Tahun Wanita Ini TERKEJUT Kerana Harga Cincin Ini Ialah….

| June 2, 2017 | 0 Comments

Cincin Pasar Lambak. Selepas 30 Tahun Wanita Ini TERKEJUT Kerana Harga Cincin Ini Ialah…. | Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu. Baru-baru ini, peminat berlian semakin menjadi teruja apabila mengetahui tentang kewujudan berlian dari abad ke-19 milik seorang wanita yang identitinya mahu dirahsiakan.

Menariknya, menurut wanita tersebut, dia sendiri tidak menyangka, cincin berlian yang dibelinya di pasar lambak 30 tahun yang lalu dengan harga kira-kira RM55 kini mampu mencecah sehingga RM2 juta.

Wanita tersebut pada awalnya tidak pernah menyangka bahawa ia merupakan berlian yang sebenar dan sentiasa memakainya ke mana-mana sahaja termasuklah ketika sedang membuat kerja-kerja rumah.

Jessica Wyndham dari bahagian barang kemas Sotheby London berkata, “Dengan cara potongan berlian pada abad ke-19, kilauannya tidak begitu menyerlah.

Mereka pada zaman dahulu lebih cenderung untuk memelihara bentuk berlian yang asal untuk mengekalkan beratnya berbanding untuk menjadikannya kelihatan berkilau.”

Syarikat pembida, Sotheby meminta Institut Gemalogical Amerika untuk mengesahkan bahawa ianya adalah berlian sebenar, namun bagaimana ianya boleh dijual di pasar lambak 30 tahun dahulu tidak dapat diketahui puncanya.

“Mereka (Sotheby London) pernah ke pasar lambak, namun mereka tidak pernah menemui berlian. Ini merupakan penemuan yang menakjubkan, durian runtuh!” Tambah Jessica.

Sumber : Era Baru

P.S. 1 – Kisah Sultan Muhammad V Xdapat Masuk Restoran Kerana Penuh. Apa Yg Berlaku Selepas Itu MENGEJUTKAN !!!
P.S. 2 – PELIK. Anjing Ini Tiap² Malam Tenung Pemiliknya Sehingga Lelaki Itu Tidur, Selepas Disiasat Rupa²nya…
P.S. 3 – Ibu Meninggal Dunia Tiada Siapa Jaga Adik Kecil. Kerana Xmahu Ponteng Ini Yang Abang² Lakukan !!!
P.S. 4 – “Saya Selalu Bawa Bekal Makan Tepi Kubur Isteri Saya”. Kisah Cinta Sejati Lelaki Ini Dengan Arwah Isterinya MENYENTUH HATI !!!
P.S. 5 – GERAM. Tergamak Si Anak PAKSA Ayah Buat Loan Dan Ambil Duit Pencen Ayah !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Kisah Pelik/Seram

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *