Video VIRAL Wanita Dan Ibu Bapa Diherdik. Inilah Cerita SEBENAR Dari Adik Mangsa !!!

| April 12, 2017 | 1 Comment

Video VIRAL Wanita Dan Ibu Bapa Diherdik. Inilah Cerita SEBENAR Dari Adik Mangsa !!! | KUALA LUMPUR – Susulan kes seorang wanita bersama ibu bapanya diherdik seorang polis bantuan di masjid Hospital Besar Kuala Lumpur, giliran adik kepada wanita itu, Mia Ismaeel, tampil menjelaskan apa sebenarnya yang berlaku pada ketika itu.

Saya akan make sure lelaki baju hijau itu dapat dicari sebab man, you ingat you boleh lari? Dont’t mess with my family. 

Al kisahnya kakak saya yang rakam video ini sebab dia nak jadikan sebagai bukti betapa kurang ajarnya polis bantuan b*** ini. Ye, kakak saya free hair dan dia mengaku tetapi masa itu mak dan ayah dari pagi tak makan, tambahan pula abang terlibat dalam kemalangan dan dimasukkan ke ward. 

Kakak saya yang free hair itu pergi beli makanan dalam hujan. Dia nak pastikan mak dan ayah makan. Masa itu saya tak ada sebab dah balik Palam. Kalau saya ada, ingat saya kisah ke walau saya kecil, saya akan maki juga. 

Polis Bantuan itu bersama dengan isteri dia. Dari jauh dia usha mak ayah dan kakak saya sedang berteduh sebab hujan, bukan saja-saja. Masa si suami tengah buat kerja, isterinya asyik bermain handphone dan tengok saja suaminya. 

Kakak saya yang free hair itu dengan selipar putus pergi belikan makanan untuk mak dan ayah dalam hujan. 

Polis Bantuan itu dah buat cubaan dua kali nak maki keluarga saya (dengan) menjerit. Pertama, semasa kakak baru sampai perkarangan masjid dengan makanan dan badannya basah terkena hujan. Mak baru satu suap, ayah pula baru buka makanan. Dia datang tanpa (bagi) salam terus tanya, 

“Buat apa kat sini?” 

 Lepas itu, dia patah balik dan pergi ke isterinya dok bisik-bisik. Mak dan ayah baru beberapa suap, dia datang lagi. Dia jerit dan guna ‘Kau’, ‘Aku” dan kata ayah saya tak reti ajar anak. Hello?? Dia halau kakak saya yang free hair dan selagi kakak tak pergi dari situ, dia jadi gila. Jadi, kakak saya berdiri di tengah hujan dan tengok mak ayah dari jauh sebab dia tahu salah dia sambil meleleh air mata.

Bila ayah saya kata dia kurang ajar, dia pula kata, “Aku kisah apa aku kurang ajar,”. 

“Apa hak kau nak halau dia, cakap?” soal ayah pada dia. 

“Aku Polis Bantuan sinilah,” balasnya. 

Ayah minta lencana dia. Lelaki itu tunjuk sambil cakap, 

“Ek eleh orang tua ini, nah! Ambik!” katanya. 

Saya tak pernah cakap ‘ek eleh’ dengan ayah saya begitu.

Tak sanggup betul tengok video itu banyak kali. Saya tengok mak tengah makan, Ya Allah. Kenapa jahat sangat kau ni, bang. 

 Mia turut meminta orang ramai berhenti menghubungi dia dan kakaknya dengan kata-kata yang tidak sepatutnya. Malah meminta orang ramai memahami situasi mereka yang mana kakaknya menjadi mangsa tindakan lelaki yang rasional dalam melakukan teguran itu.

Justeru, Mia menggesa Polis Diraja Malaysia siasat dan ambil tindakan terhadap lelaki berkenaan.

Kejadian : masjid , hospital besar kuala lumpurMemg salah akak, kawasan masjid, kena pakai tudung,.ni pon sbb nk tumpang berteduh sementara nak tggu ujan stop & petir kilat reda,.sementara nk temankan mak mkn nasi,.yelahh dari pagi mak akak xmkn ape2,.sementara nk tggu time melawat adik accident kt wad,.Tiba2, ada seorg hamba Allah, dtg trus sound,." Ni masjid kan? Ni masjid kan? Ko tu xpakai tudung, tlg hormat masjid, so ko bleh kuar skang !"Tp memandangkan mak tgh mkn, so ingt nk tggu la mak abih mkn,.Rupa2nya die dtg lagi, trus sound kali ke2, " kan aku dh kata kan? Ni masjid kan? Ko ni xhormat masjid ke?! Ayah akak trus menyampuk, " lepas isteri sy mkn ni, kami sume akan kua, lgpon, ujan lebat & petir, sy nk berteduh kejap,.( dlm video tu, korang pon nmpk kan, mak akak pon xabih mkn pon lagi )Tgkla cara anak muda berbahasa ngn org tua cmne? Angkat2 tgn cmtu? Klu nk marah akak, marahla akak sorg, tp ngn org tua pon ko punye la tggi sore,,oo siap ckp, " aku polis bantuan sini !"Oo cmni rupanye polis bantuan ye 😊 org2 sekeliling situ, leraikan & suruh kami semua beredar je dari situ,.org2 situ pon ckp blk kt die,.salah cara ko ni tegur org!Kesian mak abah, 😣 org main herdik2 je,.alahaiii,.besar sgt ke salah akak? nasibla akak pk memg akak yg salah,so akak diamkan je ,.Disebabkan ujan lebat, petir kilat, terima kasih atas ihsan org ramai bg payung utk mak abah tadi 😊 dann kami bertiga , kua dlm hujan lebat, akak terpaksa berbasah dlm hujan, sbbnya payung utk mak & abah pakai 😐😔

Posted by Lisza Laressa on Tuesday, April 11, 2017

SUmber : The Reporter

 

P.S. 1 – Awek Cun Mesej Minta Nak Pinjam Duit Di FB. Apa Yang Lelaki Ini Balas…. Memang TERKEDU Dan WIN !!!
P.S. 2 – Picit Jerawat Keluar Benda Putih. Korang Tahu Apa Benda Tu? Mesti Korang Takkan Picit Dah !!!
P.S. 3 – PERINGATAN Untuk Ibu Bapa. Bouncer, Rocker Dan Car Seat Boleh MEMBUNUH Si Penggunanya Tanpa Sedar !!!
P.S. 4 – Terlihat Seorang Pakcik Bersama Seorang Budak Hanya Menjamah Nasi Putih Kosong. Apa Yang Wanita Ini Lakukan Buat Pakcik Itu MENANGIS !!!
P.S. 5 – Pelajar Bukan Orang Gaji Minta Padamkan Papan Hitam !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Kisah Pelik/Seram

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Babe says:

    Memalukan orang islam aje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *