Mi Segera Yang Disimpan Selama 16 Tahun Akhirnya Dibuka. Selepas Dibuka Kandungan Mi Segera Ini Buat Ramai TERKEJUT !!!

| March 9, 2017 | 1 Comment

Mi Segera Yang Disimpan Selama 16 Tahun Akhirnya Dibuka. Selepas Dibuka Kandungan Mi Segera Ini Buat Ramai TERKEJUT !!! | Nissin merupakan kilang pengeluar mi segera yang terkenal di Jepun. Tapi tahukah anda bahawa kilang ini pernah mengeluarkan produk mi segera di dalam tin yang dikatakan mampu bertahan selama 10 tahun!

Walau bagaimanapun, produk ini kemudiannya terpaksa ditarik semula dari pasaran di Jepun setelah didapati terdapat sejumlah tin mi segera yang terbuka. Disebabkan pembungkusan yang dibuat oleh kilang ini tidak menjamin ketahanan mi segera tersebut sehingga bertahun lamanya, pasti ramai yang tidak berani untuk memakan mi segera tersebut.

Walaupun produk tersebut telah diarahkan untuk ditarik semula, lelaki ini tetap menyimpannya. Bagi lelaki ini, dia tetap mahu mencuba mi segera tersebut untuk mengetahui dan mencuba sendiri mi segera yang telah luput pada 2 September 2010 itu!

Lebih menjijikkan lagi, mi segera yang telah direndam dengan air panas itu bukan sahaja mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan tetapi turut membantutkan selera anda apabila melihat hasil bahan-bahan perencah dan mi segera yang telah tersimpan selama 16 tahun itu.

Walaupun mi tersebut telah rosak, lelaki ini tetap mahu mencuba makan mi segera tersebut.

Ternyata, lelaki ini telah menempah masalah dan terpaksa memuntahkan semula mi yang telah disuapkan ke mulutnya kerana tidak mampu untuk bertahan dengan bau busuk yang menusuk hidung.

Bau yang begitu menjijikkan itu membuatkan lelaki ini menjadi lebih ingin tahu terhadap bekas mi segera tersebut dan apa yang terjadi di dalamnya sangat mengejutkan. Setelah dibuang semua mi segera tersebut, lelaki ini mendapati bekasnya di dalamnya juga telah berkulat.

Ternyata, walaupun mi segera mempunyai bahan pengawet yang dibenarkan, jaminan untuk produk makanan ini mampu bertahan sehingga sedekad lamanya adalah diragui. Lelaki ini telah membuktikan betapa jijiknya mi segera yang berusia 16 tahun itu.

Justeru, adalah lebih baik sekiranya kita mengamalkan makanan yang sihat dan berkhasiat serta makanan segar berbanding mengambil makanan segera seperti ini yang tentunya tidak memberikan khasiat yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

Sumber : Era Baru

P.S. 1 – Awek Cun Mesej Minta Nak Pinjam Duit Di FB. Apa Yang Lelaki Ini Balas…. Memang TERKEDU Dan WIN !!!
P.S. 2 – Picit Jerawat Keluar Benda Putih. Korang Tahu Apa Benda Tu? Mesti Korang Takkan Picit Dah !!!
P.S. 3 – PERINGATAN Untuk Ibu Bapa. Bouncer, Rocker Dan Car Seat Boleh MEMBUNUH Si Penggunanya Tanpa Sedar !!!
P.S. 4 – Terlihat Seorang Pakcik Bersama Seorang Budak Hanya Menjamah Nasi Putih Kosong. Apa Yang Wanita Ini Lakukan Buat Pakcik Itu MENANGIS !!!
P.S. 5 – Pelajar Bukan Orang Gaji Minta Padamkan Papan Hitam !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Kisah Pelik/Seram

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Azra says:

    Dah lbh 10 tahun..sape suruh makan. Haihhh ntah apa2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *