Lelaki Ini BERANG Seekor Kucing Serang Ayam Dan Merpati. Tindakkan Lelaki Ini Buat Ramai MARAH !!!

| March 15, 2017 | 0 Comments

Lelaki Ini BERANG Seekor Kucing Serang Ayam Dan Merpati. Tindakkan Lelaki Ini Buat Ramai MARAH !!! | Dubai: Polis menahan seorang lelaki semalam, selepas rakaman video dia memberi makan kucing kepada dua anjing tersebar.

Video mengerikan itu menunjukkan lelaki berkenaan memberi kucing untuk dimakan dua anjingnya dipercayai jenis rottweilers, dengan alasan sebagai hukuman kerana kucing itu menyerang burung merpati dan ayam di ladangnya.

Kejadian itu mengundang kemarahan pertubuhan kebajikan haiwan dan pengguna sosial media selepas video berkenaan tersebar.

Penolong Ketua Polis Siasatan Jenayah Dubai, Mejar Jeneral Khalil Ebrahim Al Mansouri, menganggap kejadian itu sebagai ‘perlakuan kejam dan pelik dalam masyarakat’.

Lelaki berkenaan menjadi orang pertama didakwa mengikut akta baru kebajikan haiwan Emiriah Arab Bersatu (UAE) yang digubal tahun lalu, membawa hukuman sehingga setahun penjara atau denda antara 50,000 dirham (RM60,572) hingga 200,000 dirham (RM242,288).

Doktor Manal Al Mansouri dari Kumpulan Kebajikan Haiwan UAE, berkata tindakan lelaki itu adalah pembunuhan tidak bertamadun dan tidak berperikemanusiaan.

“Lelaki itu tidak sepatutnya menyalahkan kucing dengan kematian merpati dan ayamnya kerana haiwan itu mengikut lumrahnya sebagai kucing. Dia yang patut disalahkan kerana gagal menjaga ladangnya dengan baik,” katanya. – DM

Sumber : Harian Metro

P.S. 1 – Awek Cun Mesej Minta Nak Pinjam Duit Di FB. Apa Yang Lelaki Ini Balas…. Memang TERKEDU Dan WIN !!!
P.S. 2 – Picit Jerawat Keluar Benda Putih. Korang Tahu Apa Benda Tu? Mesti Korang Takkan Picit Dah !!!
P.S. 3 – PERINGATAN Untuk Ibu Bapa. Bouncer, Rocker Dan Car Seat Boleh MEMBUNUH Si Penggunanya Tanpa Sedar !!!
P.S. 4 – Terlihat Seorang Pakcik Bersama Seorang Budak Hanya Menjamah Nasi Putih Kosong. Apa Yang Wanita Ini Lakukan Buat Pakcik Itu MENANGIS !!!
P.S. 5 – Pelajar Bukan Orang Gaji Minta Padamkan Papan Hitam !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *