Kucing Ini Diabaikan Gara² Tuannya Sakit. Apabila Seorang Jiran Menemui Kucing Ini Keadaannya Sangat MENGEJUTKAN !!!

| January 2, 2017 | 0 Comments

Kucing Ini Diabaikan Gara² Tuannya Sakit. Apabila Seorang Jiran Menemui Kucing Ini Keadaannya Sangat MENGEJUTKAN !!! | Seekor kucing bernama Hidey ‘bertukar menyerupai sotong oktopus’ setelah dia bertahun-tahun diabaikan oleh tuannya yang mengalami penyakit Alzheimer.

Difahamkan, Hidey mula menjadi tidak terurus sehinggakan bulu-bulunya menjadi kusut seterusnya bertukar menyamai rambut dreadlocks.

Foto kucing feline itu dimuat naik oleh laman Facebook, Animal Rescue League Shelter & Wildfire Center di Pittsburgh, Pennsylvania.

Posting foto itu berkata: “Kucing malang ini dibawa ke klinik kami semalam selepas tuannya yang sudah tua terpaksa berpindah ke rumah rumah jagaan orang tua.

“Ia menderita kekusutan teruk, menampakkannnya seperti sudah diabaikan bertahun-tahun lamanya.

“Pasukan medikal kami telah memotong bulu-bulu kusut itu dan kini, dia merasa semakin sihat. Dia akan dijaga oleh saudara terdekat tuannya dan akan berpeluang untuk hidup gembira semula.”, sambung posting itu.

Hidey dijumpai oleh saudara terdekat tuannya, Paul Russel, yang risau tentang kucing di rumah itu selepas mengetahui khabar lelaki berkenaan telah dibawa ke rumah jagaan.

Terkejut dengan keadaan Hidey, Russel membawa haiwan itu ke klinik terbabit.

“Terlalu banyak bulu. Ia mungkin terabai bertahun-tahun lamanya sehingga menjadi panjang seperti itu. Dia juga terlebih makan.”, kata Russel.

Sumber: Dailymail

P.S. 1 – Tips Untuk Habuk Tidak Melekat Pada Kipas Dengan SOFLAN. Gerenti BERKESAN !!!
P.S. 2 – Gaji Hanya RM 1500 Tetapi Boleh Beli Rumah, Kereta, Berkahwin Dan Simpanan RM 33K. Lelaki Ini Kongsi Tips²nya !!!
P.S. 3 – Pemandu Grabcar Ini Ambil Penumpang Di Sentul. Bila Ditanya, Penumpang Ini Mula Mengalirkan Air Mata !!!
P.S. 4 – Kanak² Ini Dijaga Oleh Haiwan Selepas Dibuang Ke Hutan. Selepas Ditemui APa Yang Berlaku MENGEJUTKAN Ramai Orang !!!
P.S. 5 – 10 Tahun Ambil Masa Untuk Siapkan Dokumentari Ini. Hasilnya SUBHANALLAH !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: Kisah Pelik/Seram

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *