Guru Minta Murid² Bawa Ikan Untuk Kajian. Tetapi Apa Yang Dibawa Oleh Seorang Murid MENCUIT HATI Ramai Orang !!!

| January 9, 2017 | 0 Comments

Guru Minta Murid² Bawa Ikan Untuk Kajian. Tetapi Apa Yang Dibawa Oleh Seorang Murid MENCUIT HATI Ramai Orang !!! | Sekeping gambar yang diambil di sebuah tadika di China telah mendapat sambutan hangat di laman media sosial negara tersebut baru-baru ini.

Pada gambar tersebut, beberapa orang kanak-kanak dilihat duduk mengelilingi sebuah meja. Di kala kebanyakan kanak-kanak yang membawa ikan hidup di dalam bekas masing-masing, seorang pelajar yang duduk membelakangi kamera dilihat membawa seekor ikan yang telah disembelih yang diletakkannya di dalam sebuah besen.

Gambar tersebut dimuat naik bersama kapsyen, “Guru menyuruh kanak-kanak membawa seekor ikan ke sekolah. Ibu, mengapa ikan saya berbeza dengan mereka?”

Temu bual bersama bapa kepada pelajar yang membawa ikan tersebut mendapati kejadian itu berpunca daripada satu salah faham antara mereka.

Bapanya memberitahu bahawa anaknya mengatakan bahawa apa-apa jenis ikan pun boleh dibawa ke sekolah. Jadi si bapa tersebut menyediakan ikan yang baru dipancingnya untuk dibawa ke sekolah.

Gambar tersebut telah mencuit hati ramai yang melihatnya. Ianya tersebar luas, terutamanya dalam kalangan ibu bapa.

Selepas ianya dimuatnaik dan dikongsikan, gambar tersebut telah diubah suai ramai pengguna internet yang lain untuk dijadikan lauk ikan yang sedap seperti ikan masak masam manis dan sashimi.

P.S. 1 – Tips Untuk Habuk Tidak Melekat Pada Kipas Dengan SOFLAN. Gerenti BERKESAN !!!
P.S. 2 – Gaji Hanya RM 1500 Tetapi Boleh Beli Rumah, Kereta, Berkahwin Dan Simpanan RM 33K. Lelaki Ini Kongsi Tips²nya !!!
P.S. 3 – Pemandu Grabcar Ini Ambil Penumpang Di Sentul. Bila Ditanya, Penumpang Ini Mula Mengalirkan Air Mata !!!
P.S. 4 – Kanak² Ini Dijaga Oleh Haiwan Selepas Dibuang Ke Hutan. Selepas Ditemui APa Yang Berlaku MENGEJUTKAN Ramai Orang !!!
P.S. 5 – 10 Tahun Ambil Masa Untuk Siapkan Dokumentari Ini. Hasilnya SUBHANALLAH !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *